En Yakın Olduğunuz Kişiler Kimlerdir? Bunlar İçerisinde Kardeşlerinizin Yeri Nedir?

En Yakın Olduğunuz Kişiler Kimlerdir? Bunlar İçerisinde Kardeşlerinizin Yeri Nedir?

En Yakın Olduğunuz Kişiler Kimlerdir? Bunlar İçerisinde Kardeşlerinizin Yeri Nedir?   7.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ait kitabın ödev sorusunun cevabını  okuyabilirsiniz.

En Yakın Olduğunuz Kişiler Kimlerdir? Bunlar İçerisinde Kardeşlerinizin Yeri Nedir?

En Yakın Olduğunuz Kişiler Kimlerdir? Bunlar İçerisinde Kardeşlerinizin Yeri Nedir? sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde azdık.

  1. Annem, babam, kardeşlerim, arkadaşlarım en yakın kişilerdir.
  2. Kardeşlerim en yakınımlarındandır. Çünkü anne ve babamız birdir. Kan bağımız vardır. Birbirimize destek olur, yardım ederiz. Sevinç ve üzüntüde birlikte hareket ederiz. Kardeşler birbirlerinin iyiliğini ister.
  3. Birbirimize güveniriz. Yardımlaşırız.

Kardeşliğin Toplumsal Birlik, Barış Ve Dayanışma Açısından Önemi Nedir? Yukarıdaki Olayı Da Dikkate Alarak Sınıfınızda Tartışınız.

  1. Kardeşlik toplum için çok önemlidir.
  2. Çünkü kardeş olmak sadık olmak, iyi kötü günde beraber olmak, yardımlaşmak, her şeyini paylaşmak demektir. Kardeşler birbirlerinin iyiliğini isterler. Bu güzel kardeşlik duyguları toplumda barışı sağlar, huzur ve mutluluk getirir.
  3. Çünkü kardeş olmak olan kişiler aynı duygu ve ülkü etrafında birlik oluşturur. Zorlukları birlikte yenerler.
  4. Birbirlerine kötü davranmazlar. Kötü şartlarda birbirlerine destek olurlar. Yardım ederler.
  5. Kardeşler birbirlerinin mutluluğunu istediği için huzur ve mutlu bir ortam oluşur.

Yukarıdaki olayda Mekkeli Müslümanlar Medineli müslümanlarla “kardeş” ilan edilmiştir. Dost veya arkadaş yapılmamışlar kardeş ilan edilmişlerdir. Bu da bizim kardeşliğin çok öenmli olduğunu anlatır.

EK BİLGİ

Hz. Peygamber (s.a.v.) 622 yılında, Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde müminler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlamak amacıyla Mekke’den gelen her bir Müslümanla Medineli bir Müslümanı kardeş ilan etti. Kardeş ilan edilen Müslümanlar birbirlerine öz kardeşi gibi davrandılar. Beraber yiyip beraber içtiler. Birbirleriyle her türlü maddi imkânlarını, evlerini, bahçelerini, hayvanlarını paylaştılar. Zorluk ve sıkıntılara birlikte göğüs gerdiler. Hz Muhammed (s.a.v.) de bu süreçte, Hz. Ali’yi kendisine kardeş edinmiştir. O, bu konuyla ilgili hadisinde şöyle buyurmuştur: “Ya Ali! Sen dünyada ve ahirette benim kardeşimsin.” Yol kardeşliğinin temeli de bu olaya dayandırılmaktadır. (Tirmizî, Menâkıb, 20. ( 1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir