Belirlediğiniz Toplumsal Soruna Dikkat Çekmek Ve Çözüm Üretmek İçin STK Kurmayı Düşünüyorsunuz. Buna Göre Aşağıdaki Boşlukları Doldurunuz.

Belirlediğiniz Toplumsal Soruna Dikkat Çekmek Ve Çözüm Üretmek İçin STK Kurmayı Düşünüyorsunuz. Buna Göre Aşağıdaki Boşlukları Doldurunuz.

Belirlediğiniz Toplumsal Soruna Dikkat Çekmek Ve Çözüm Üretmek İçin STK Kurmayı Düşünüyorsunuz. Buna Göre Aşağıdaki Boşlukları Doldurunuz.  4.sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi dersi kitabı 6.ünite 93. sayfa ödev sorularının cevaplarını okuyabilirsiniz.

Belirlediğiniz Toplumsal Soruna Dikkat Çekmek Ve Çözüm Üretmek İçin STK Kurmayı Düşünüyorsunuz. Buna Göre Aşağıdaki Boşlukları Doldurunuz.

Belirlediğiniz Toplumsal Soruna Dikkat Çekmek Ve Çözüm Üretmek İçin STK Kurmayı Düşünüyorsunuz. Buna Göre Aşağıdaki Boşlukları Doldurunuz. sorusunun cevabını kısaca yazdık.

1.Belirlediğiniz sorun: Ekmeklerin Çöpe Atılması
2.Kurmayı düşündüğünüz STK’nin adı: Ekmeklerin Çöpe Atmayalım Derneği
3. Belirlediğiniz sorunun çözümünde izleyeceğiniz yollar: Fırınlar ile işbirliği yapmak, fazla ekmek alanları bilgilendirmek, 4 ekmek ve yukarı alanları tespit etmek, alternatif ekmek boyutları yapmak, bayatlayan ekmekleri belirli yerlerde toplamak.

Başka bir cevap;

1.Belirlediğiniz sorun: Toplu Taşıma Araçlarında Yaşlılara Yer Verilmemesi
2.Kurmayı düşündüğünüz STK’nin adı: Yer Ver Derneği
3. Belirlediğiniz sorunun çözümünde izleyeceğiniz yollar: Üyeler sayesinde yer vermeyenleri kibarca uyarmak, koltuklara yer ver uyarısı yapıştırmak, okullarda eğitim vermek, şoförlerin uyarıcı olmasını sağlamak, yer vermeyenleri toplumca kınamak.

İLAVE BİLGİ NOTU

Toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için devlet bir çok resmi kurum kurmuştur. Sağlık, eğitim, adalet, çevre vb.

Devletin hizmet götürmediği alanlarda ise Sivil Toplum Kuruluşları dernek, vakıf, vb. kurumlar oluşturarak bu ihtiyaçları giderir.

Sivil Toplum Kuruluşları Nedir?

Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri, resmî kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukukî ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. ( 1 , 2 , 3 )

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir