Tarım Ekonomisinde İlk Çağ’da Hangi Emek Türleri İstihdam Edilmiştir?

Tarım Ekonomisinde İlk Çağ’da Hangi Emek Türleri İstihdam Edilmiştir?

Tarım Ekonomisinde İlk Çağ’da Hangi Emek Türleri İstihdam Edilmiştir? 9.sınıf Tarih dersi kitabı 2. Ünite sayfa 84 cevaplarını aşağıda okuyabilirsiniz.

Tarım Ekonomisinde İlk Çağ’da Hangi Emek Türleri İstihdam Edilmiştir?

Tarım Ekonomisinde İlk Çağ’da Hangi Emek Türleri İstihdam Edilmiştir? sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

  1. Toprağı kazma, ekme, sulama, ürünleri koruma, ürünleri toplama
  2. Ürünleri taşıma, işleme, satma ve tarım aletleri üretme emek türleri istihdam edilmiştir.
  3. İnsan emeğine dayalı işler olduğu için  “kölelik”  ortaya çıkmıştır.

İLAVE BİLGİ NOTU

Antik Çağ ya da antik tarih, insanlık tarihinin başlangıcından erken dönem Orta Çağ’a kadarki zaman dilimindeki belirgin kültürel ve siyasi olayları konu alır.

Tarım ekonomisinde İlk Çağ’da tarım ekonomisine geçilmesi ile birlikte farklı emek türlerine ihtyaç olmuştur. Tarım insan gücüne dayalı işleri gerektirdiği için bu dönemde kölelik ortaya çıkmıştır.

Bu dönemde topraklar büyük toprak sahiplerinin, aristokratların, askerlerin veya devletin kontrolündeydi. Köylüler toprağı işlemekteydi. Tarım ile birlikte yerleşik hayata geçilmiş, artan nüfusu beslemek için daha çok insan gücüne ihtiyaç duyulmuştur.

Teorilere göre ilk tarım insanların doğadan topladığı besinlerin tohumlarını mağara önlerine atması ve bu bölgede bu bitkilerin yetişmesi ile tüm gün yemek toplamak yerine bu bitkiler ekme düşüncesi ile gelişmiştir.

Tarihte, en eski tarımsal veriler, Anadolu’da Abu Hureyra adlı yerleşimde M.Ö. 13500 yılından kalma tarımsal aletlerden edildi. ( 1 , 2 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir