Bir işe başlarken o işin başarıyla sonuçlanacağından emin olabilir misiniz? Niçin? Yüce Allah’a olan tevekkül açısından Tartışınız.

Bir işe başlarken o işin başarıyla sonuçlanacağından emin olabilir misiniz? Niçin? Yüce Allah’a olan tevekkül açısından Tartışınız. Bir işin en başında o işin başarılı olacağının garantisi yoktur. Tevekkül açısından konuyu yazalım.

Bir işe başlarken o işin başarıyla sonuçlanacağından emin olabilir misiniz? Niçin? Yüce Allah’a olan tevekkül açısından Tartışınız.

  • Bir işe başlarken işin sonunun başarılı olacağından emin olamayız.
  • Bütün sebepleri yerine getirsek de başarılı olmayabilir.
  • Tevekkül tüm sebepleri yerine getirmek, Allah’a güvenmek ve sonucuna razı olmaktır.
  • Çünkü kader bu şekilde yazılmıştır. Tüm sebepleri kontrol edemeyiz. Bu yüzden bir işin başarıyla sonuçlanacağından emin olamayız.

İLAVE BİLGİ

İnsan dünyadaki kurallara ve sebeplere uygun hareket etmelidir. Bir işe başlamadan önce gerekli tedbirleri almalı, yapılması gerekenleri mutlaka yapmalıdır. Sonucun hayırlı olması için de Allah’a (c.c.) güvenmeli ve yardım istemeliyiz.

Sebepleri yerine getirmekte bir çeşit duadır.

Tevekkül bir işin başında, sonunda ve ortasında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeyi gerektirir. Gerekli tedbirleri almadan ben Allah’a (c.c.) güveniyorum, tevekkül ettim demek doğru bir tevekkül ve kader anlayışı değildir.

“bir kimsenin kendini Allah’a teslim etmesi, rızkında ve işlerinde Allah’ı kefil bilip sadece O’na güvenmesi” şeklinde tanımlanmaktadır ( 1 )

8.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sayfa 28 cevapları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir