Peygamberler İnsanlar Arasından Seçilmeyip Meleklerden Gönderilseydi Neler Olurdu? 

Peygamberler İnsanlar Arasından Seçilmeyip Meleklerden Gönderilseydi Neler Olurdu?

Peygamberler İnsanlar Arasından Seçilmeyip Meleklerden Gönderilseydi Neler Olurdu? 6.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı 1.Ünite sayfa 13 sorularının cevaplarını aşağıda okuyabilirsiniz.

Peygamberler İnsanlar Arasından Seçilmeyip Meleklerden Gönderilseydi Neler Olurdu? 

Peygamberler İnsanlar Arasından Seçilmeyip Meleklerden Gönderilseydi Neler Olurdu? sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

  1. Peygamberler meleklerden gönderilseydi, insanlara örnek olamazlardı.
  2. Meleklerin yaptıkları davranışlar insanlar için zor gelirdi
  3. İnsanların sorunlarına uygun çözüm getiremezler ve temsil edemezlerdi (uyuma, miras, boşanma vb.)
  4. İnsanlar melekleri ulaşılmaz görüp, dinin emirlerini yapmak yerine bahane bulurlardı.

İLAVE BİLGİ NOTU

Peygamberlerin görevlerinde biri insanlara örnek olmaktır. İnsanlar peygamberlerin bir insan olarak yaptıklarına bakarak örnek alırlar. Peygamberlerin davranışlarını yaprak, Allah’ın rızasını kazanırlar.

Peygamberler melek olsaydı, melekler arasından seçilseydi, insan için örnek olamazlardı. Örneğin melekler uyumaz. Peygamberimizin yaşantısına bakarak, oturmak, uyumak, yemek yemek. Bu davranışları kendimize model alırız.

Melekler yemek yemezler. İnsan yemek duasını, yemek adabını, nelere dikkat edeceğini, bir Müslüman gibi nasıl yaşayacağını bilemezdi.

Peygamber insanlara örnek olmuşlardır.İnsanlar meleklerin özelliklerini kendileri için ulaşılmaz görecekler ve İslamı yaşamakta hep bir eksiklikle başlayacaklardı.

Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir?

  1. Sıdk
  2. Emanet
  3. Tebliğ
  4. Fetanet
  5. İsmet

Sıdk:  “Sıdk, doğru olmak demektir.” Allah (c.c.) tarafından gönderilen bütün peygamberler doğru sözlü, dürüst kimselerdir.

Emanet: “Güvenilir olmak demektir.” Bütün peygamberler söz ve davranışlarıyla insanlara güven duygusu vermişler, her zaman güvenilir kişiler olmuşlardır.

Tebliğ: Tebliğ sıfatı, ilahi mesajları insanlara olduğu gibi açıklamak anlamına gelmektedir. Peygamberler, Allah (c.c.) tarafından kendilerine verilen görevin gereğini en güzel şekilde yapmışlardır.

Fetanet: Akıllı ve zeki olmak anlamına gelen fetanet, peygamberlerin ortak özelliklerinden biridir. Bütün peygamberler akıl, zekâ ve feraset bakımından üst düzey insanlardır.

İsmet:Günahtan uzak olmak, günah işlememek demektir. Peygamberler, Allah (c.c.) tarafından tertemiz bir yaradılışla yaratılmışlardır.

“O peygamberler ki Allah’ın gönderdiği emirleri duyururlar, Allah’tan korkarlar ve ondan başka kimseden korkmazlar…”(Ahzap Suresi 5.ayet) ( 1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir