Sabrın, Güçlükleri Ve Olumsuzlukları Aşmadaki Önemi Nedir? Hz. Eyüp (a.s.) Kıssasından Da Faydalanarak Açıklayınız.

Sabrın, Güçlükleri Ve Olumsuzlukları Aşmadaki Önemi Nedir?

Sabrın, Güçlükleri Ve Olumsuzlukları Aşmadaki Önemi Nedir? Hz. Eyüp (a.s.) Kıssasından Da Faydalanarak Açıklayınız. 6.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı ödev sorunun cevabını okuyabilirsiniz.

Sabrın, Güçlükleri Ve Olumsuzlukları Aşmadaki Önemi Nedir? Hz. Eyüp (a.s.) Kıssasından Da Faydalanarak Açıklayınız.

“Sabrın, Güçlükleri Ve Olumsuzlukları Aşmadaki Önemi Nedir? Hz. Eyüp (a.s.) Kıssasından Da Faydalanarak Açıklayınız.” sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

  1. Bütün insanlar hayatlarında güçlük ve olumsuzluklar yaşar.
  2. Sabır insanı Allah’a yaklaştırır. İsyan ettirmez. Allah sabredenlerle beraberdir.
  3. İnsan sabır sayesinde güçlüklere dayanır, Allah’ın yardımı ile bu dünyada ve ahirette mutlu olur. İmtihanı geçer.

Hz. Eyüp (a.s.) Kıssasında En Çok İlginizi Çeken Hususlar Nelerdir?

  1. Hz.Eyüp’ün tüm mallarını kaybetmesine, yıllarca süren hastalığına rağmen hiç bir zaman Allah’a isyan etmemesi ilgimi çeken husustur.

Ek Bilgi

  • Kur’an’da dört yerde bahsedilir. Sabrı ile örnek gösterilir.

Hz.Eyüp Peygamber ile ilgili ayet

“Eyüp’ü de (an). Hani Rabb’ine, ‘Başıma bu dert geldi. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin.’ diye niyaz etmişti. Bunun üzerine biz, tarafımızdan bir rahmet ve kulluk edenler için bir hatıra olmak üzere onun duasını kabul ettik; kendisinde dert ve sıkıntı olarak ne varsa giderdik ve ona aile efradını, ayrıca bunlarla birlikte bir mislini daha verdik.” Enbiyâ suresi, 83-84. ayetler. ( 1 )
Resulüm!) Kulumuz Eyüp’ü de an. O, Rabb’ine, ‘Doğrusu şeytan bana bir yorgunluk ve eziyet verdi.’ diye seslenmişti. ‘Ayağını yere vur! İşte yıkanacak ve içilecek soğuk bir su!’ (dedik). Bizden bir rahmet ve olgun akıl sahipleri için de bir ibret olmak üzere ona hem ailesini hem de onlarla beraber bir mislini bağışladık. Eline bir demet sap al da onunla vur, yeminini böyle yerine getir. Gerçekten biz Eyüp’ü sabırlı (bir kul) bulmuştuk. O, ne iyi kuldu! Daima Allah’a yönelirdi.” (Sâd suresi, 41-44. ayetler.) ( 2 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir