Tevekkül İnancı İnsana Nasıl Öz Güven Sağlar?

Tevekkül İnancı İnsana Nasıl Öz Güven Sağlar?

Tevekkül İnancı İnsana Nasıl Öz Güven Sağlar?  8.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı 27. sayfa ödev sorularının cevaplarını aşağıda okuyabilirsiniz.

Tevekkül İnancı İnsana Nasıl Öz Güven Sağlar?

Tevekkül İnancı İnsana Nasıl Öz Güven Sağlar? sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.  8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 25 Cevabı Gizem Yayıncılık.

  1. Tevekkül sebepleri yerine getirip, işinin sonunu Allah’a bırakmaktır.
  2. Tevekkül sahibi bir insan üzerine düşen sorumlulukları yaptığında bir işi elde edebileceğini bilir. Bu sayede gereksiz şüphelere, korku ve endişelere kapılmaz.
  3. Ama iş olmaz ise Allah’ın takdir etmediğini bilerek, huzur içinde yaşar.
  4. Bu insana öz güven sağlar.

Toplumumuzdaki Tevekkülü Yanlış Anlamanın Örneklerini Araştırarak Bunların Sebepleri Üzerine Beyin Fırtınası Yapınız.

İLAVE BİLGİ NOTU

Tevekkül Nedir?

“Tevekkül; insanın, yapacağı işlerde kendisine düşen görevleri yapıp her türlü tedbiri aldıktan, yeterli ve gerekli çalışmaları en güzel biçimde yerine getirdikten sonra sonucu Allah’tan (c.c.) beklemesi demektir.

Bir amaca ulaşmak için gerekli olan her türlü önlemi alarak; elinden gelen tüm gayreti gösterdikten sonra kalben Allah’a bağlanıp ona güvenmek, sonucu Allah’tan beklemek anlamına gelmektedir. ( 1 )

Tevekkül sahibi insan, gereksiz korku ve endişelerle yaşamaz. Tevekkül inancı insana öz güven sağlar. Nasıl bir sınava çalışıp iyi not alacağımızı biliriz. Ama sınav zor olmuş, hasta olmuşuz, başka sebepler çıkmış, Tevekkül sayesinde Allah’ın bu işi takdir etmediğini düşünerek huzur içinde yaşayabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir