6.sınıf İngilizce Sunshine Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları ve Türkçe Çevirileri Hecce Yayınları

6.sınıf İngilizce Sunshine Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları ve Türkçe Çevirileri Hecce Yayınları

6.sınıf İngilizce Sunshine Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları ve Türkçe Çevirileri Hecce Yayınları

4. How polite are you? Do the quiz and learn.

1. You like the toast very much. What do you say to your mom?
ANSWER:A

A. It is delicious, mom, thanks.
B. Why don’t you make some toast with honey?

2. You prepare a surprise breakfast for your parents at the weekend. What do you say?
ANSWER:B

A. It’s my favorite.
B. Enjoy it.

3. Your friend gives you a muffin. You like muffins. What do you say?
ANSWER:A

A. Yummy!
B. I don’t like junk food.

4. You are in a Chinese restaurant. You don’t like the eggs with sauce. But the waiter / waitress brings one more. What do you say politely?
ANSWER:B

A. I hate eggs.
B. No, thanks.

5. You are in a restaurant. What do you say to the waiter / waitress politely.
ANSWER:A

A. Can you bring me the menü, please?
B. Bring me the menü.

6. Your friend doesn’t eat nutritious food. What do you say?
ANSWER:B

A. Let’s eat pizza.
B. You should eat healthy food.

Evaluation: If you have more than 4 correct answers, you are quite polite.

5. Read the sentences in activity 4 again. How can you say them in your own language?

ANSWER
1. The toast is good and delicious. Thank you.
2. I surprise my family and prepare breakfast on the weekend.
3. So beautiful and sweet
4. I don’t prefer eggs and sausage. It’s not nice for me.
5. May I see a menu?
6. You shouldn’t eat this food. They are not healthy.

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

4. Ne kadar kibarsınız? Testi yapın ve öğrenin.

1. Tostu çok seviyorsunuz. Annene ne diyorsun?
CEVAP: Bir

C. Çok lezzetliydi anne, teşekkürler.
B. Neden ballı kızarmış ekmek yapmıyorsun?

2. Hafta sonu anne ve babanıza sürpriz bir kahvaltı hazırlıyorsunuz. Sen ne diyorsun?
CEVAP:B

A. Bu benim favorim.
B. Keyfini çıkarın.

3. Arkadaşınız size bir çörek veriyor. Muffinleri seviyorsun. Sen ne diyorsun?
CEVAP: Bir

A. Nefis!
B. Abur cuburdan hoşlanmam.

4. Bir Çin restoranındasınız. Soslu yumurtayı sevmiyorsun. Ama garson/garson bir tane daha getiriyor. Kibarca ne diyorsun?
CEVAP:B

A. Yumurtalardan nefret ediyorum.
B. Hayır, teşekkürler.

5. Bir restorandasınız. Garsona/garsona kibarca ne diyorsunuz?
CEVAP: Bir

A. Bana menüyü getirebilir misin lütfen?
B. Bana menüyü getir.

6. Arkadaşınız besleyici yiyecekler yemiyor. Sen ne diyorsun?
CEVAP:b

A. Hadi pizza yiyelim.
B. Sağlıklı yiyecekler yemelisiniz.

Değerlendirme: Eğer 4’ten fazla doğru cevabınız varsa oldukça kibarsınız.

5. Etkinlik 4’teki cümleleri tekrar okuyun. Bunları kendi dilinizde nasıl söyleyebilirsiniz?
1. Tost iyi ve lezzetlidir. Teşekkür ederim.
2. Aileme sürpriz yapıp hafta sonu kahvaltı hazırlarım.
3. Çok güzel ve tatlı
4. Yumurta ve sucuğu tercih etmiyorum. Benim için hoş değil.
5. Bir menü görebilir miyim?
6. Bu yemeği yememelisiniz. Sağlıklı değiller.

Diğer Sayfaların Cevaplarını yap
6. Sınıf İngilizce Ders kitabı Cevapları Hecce Yayıncılık-Sunshine

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir