7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 31 Cevaplar FCM Yayıncılık

7. Sınıf Din Kültürü Kitabı Sayfa 31 Cevaplar FCM Yayıncılık. Din Kültürü kitabı sayfa 31 2. ünite Hazırlık Çalışması sorularının cevaplarını aşağıdaki bölümden okuyabilirsiniz.

SAYFA 31

1. Hac, umre ve kurban kavramlarının anlamları hakkında bir araştırma yapınız.

Hac, imkânı olan Müslümanların, zilhicce ayında ihram giyerek, Arafat’ta vakfe yaparak ve Kâbe’yi tavaf ederek yaptıkları farz ibadettir.

Umre; Umre, Müslümanların Kâbe’yi hac mevsimi dışında ziyaret etmelerine denir.

2. Hac ibadetinin kimlere farz olduğunu araştırıp defterinize not ediniz.

Hac ibadeti, sağlık, servet ve yol emniyeti yönünden haccetme imkânına sahip, hür, akıl sağlığı yerinde ve büluğ çağına erişmiş müslümanlara farzdır.

3. Haccın nasıl yapıldığını Diyanet İşleri Başkanlığının resmî sitesinden, ilmihâl kitaplarından vb. kaynaklardan araştırınız. Bu konuyla ilgili araştırmanızı sunu hâline getirip sınıfınızda akıllı tahta, projeksiyon cihazı gibi iletişim araçları vasıtasıyla arkadaşlarınızla paylaşınız.

Kabe sol tarafa alınarak Hacerülesved hizasından başlanıp aynı noktada tamamlanan her dönüşe “şavt” denir. 7 şavt ise ‘tavaf’ı oluşturur. Tamamlandığında iki rekat namaz kılınır.

4. Kurban ibadetinin önemini belirten bir ayet ve bir hadis öğrenerek bunları defterinize yazınız.

AYET: “Biz, her ümmete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah’ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık. İmdi, İlahınız, bir tek İlah’tır. Öyle ise, O’na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlaslı ve mütevazı insanları müjdele!” (Hac 22/34)

HADİS: Resululah (s.a.v.) buyurdular ki: “Allah indinde günlerin en büyüğü Kurban Bayramı günüdür. Bunu, fazilette nefr günü (teşrik günlerinin ikinci günü) takip eder.”

5. Dinimizde kaç çeşit kurban vardır? Araştırıp öğreniniz.

Farz olan kurban, adak kurbanı, akika kurbanı, hedy kurbanı, şükür kurbanı

6. Hz. İsmail (a.s.) ve onun kurban edilmesi olayı hakkında bir araştırma yapınız.

Hz. İbrahim (a.s.) bir çocuğu olmasını çok isiyordu. Allah’a dua etti. Kendisine Hz. İsmail’i (a.s.) bağışladı. Hz. İbrahim (a.s.) rüyasında oğlunu kurban ettiğini gördü, bunun Allah’tan (c.c.) bir emir olduğunu anladı.

İsmail’i (a.s.) kurban etmek istedi. Allah (c.c.), “…Ey İbrahim! Gördüğün rüyanın hükmünü yerine getirdin. Şüphesiz biz iyilik yapanları böyle mükâfatlandırırız. Şüphesiz bu, apaçık bir imtihandır.” buyurdu.

Hz. İbrahim’e (a.s.) bir kurbanlık hayvan göndererek oğlunu değil, o hayvanı kurban etmesini istedi.

7. En’âm suresinin 162. ayetinin mealini bir Kur’an mealinden bulup defterinize yazınız. Bu ayetten ne anladığınızı defterinize not ediniz.

De ki: “Benim namazım, (her türlü) ibadetim, hayatım ve ölümüm, hepsi âlemlerin rabbi olan Allah içindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir