Yukarıdaki ayetlerden, günlük hayatımıza yönelik hangi ilkeleri çıkarabiliriz? Listeleyiniz.

Yukarıdaki ayetlerden, günlük hayatımıza yönelik hangi ilkeleri çıkarabiliriz? Listeleyiniz. aşağıdaki ayetlerin insanın günlük hayatındaki hangi ilkeleri içerdiğini maddeler halinde listeledik.

Yukarıdaki ayetlerden, günlük hayatımıza yönelik hangi ilkeleri çıkarabiliriz? Listeleyiniz.

“Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.” Nisâ suresi, 36. ayet.

“Rüştüne erişinceye kadar yetimin malına ancak en güzel şekilde yaklaşın, verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü söz (veren sözünden) sorumludur. Ölçtüğünüzde ölçmeyi tam yapın, doğru terazi ile tartın. Bu daha hayırlı, sonuç bakımından daha güzeldir. Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin. Bütün bu sayılanların kötü olanları Rabb’inin katında sevimsiz şeylerdir. ”
İsrâ suresi, 34-38. ayetler.

“Size bir selam verildiği zaman, ondan daha güzeliyle veya aynı selamla karşılık verin. Şüphesiz Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.”
Nisâ suresi, 86. ayet

GÜNLÜK HAYATIMIZA YÖNELİK ÇIKARABİLECEĞİMİZ İLKELER

  1. İnsanlara iyilik etmeliyiz.
  2. Kibirlenmemeli ve övünmemeliyiz
  3. Yetimin malını korumalıyız
  4. Ölçme ve tartıları doğru yapmalıyız
  5. Kesin olmayan bilginin peşine düşmemeliyiz
  6. Böbürlenmemeliyiz
  7. Selamı en güzel şekilde almalıyız.

Bu ayetler, Kur’an’ın hayat kitabı olması konusunda size neler düşündürmektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bu ayetler Kur’an-ı Kerim sadece dini bilgiler ve ibadetler hakkında bilgi vermemektedir. Kuran hayata dair, yaşarken insanın dikkat etmesi gerekenlere de yer verir. Kur’an insanın tüm hayatına yön veren en temel değerleri de içerir. Bu yüzden hayat kitabı da denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir