9. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Sayfa 46 Türkçe Çevirisi ve Cevapları MEB

9. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Türkçe Çevirisi Sayfa 46 9. sınıf İngilizce çalışma öğrenci kitabı ders kitabı MEB  yayınları kitabının İngilizce soru, metin İngilizce cümlelerinin Türkçe çevirilerini yaptık. Teen Wise 9. sınıf İngilizce Ders kitabı İngilizce metinlerin ve soruların bölüm bölüm çevirilerini yazdık. 5. ünite Sayfa 46 Türkçe çevirisini kısaca yazdık.

9. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Türkçe Çevirisi Sayfa 46

SAYFA 46 TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

Joanna is a businesswoman and she travels a lot. Read about her typical travel day and choose the correct option to complete her sentences.

I fly every Monday and come back on Wednesdays. So I always buy a (1) round trip ticket. I get up early and get my little (2) baggage and arrive at the (3)airport. I go to the (4)check-in desk immediately. I give my (5) passport and baggage to the officer. Then, I take my (6)boarding pass and go through the (7)security. I find my boarding (8)gate and I wait for the plane. When I hear the (9)announcement, I board the plane with the other (10) passengers. I fasten my (11)seat belt and enjoy my trip.

ANSWER
1. b
2. a
3. c
4. c
5. a
6. c
7. b
8. a
9. b
10. c
11. b

1. a) one-way b) round c) plane
2. a) baggage b) passport c) boarding pass
3. a) station b) bus stop c) airport
4. a) gate b) security c) check-in desk
5. a) passport b) photos c) boarding pass
6. a) aisle b) baggage c) boarding pass
7. a) airport b) security c) travel agency
8. a) gate b) pass c) seat
9. a) plane b) announcement c) boarding
10. a) passport b) boarding pass c) passengers
11. a) window seat b) seat belt c) aisle seat

Write about the weather in the following cities.
1. It is sunny and hot
2. It’s rainy and cool
3. It’s snowy and cold
4. It’s cloudy and warm

Write the directions on the compass.
South
Southwest
West
Northwest
North
Northeast
East
Southeast

Read the sentences about cities and fill in the blanks using the words.

1. Athens is a(n) ancient city because it is very old.
2. Paris is a very large and exciting city, so you never get bored there.
3. Lublin is quiet and relaxing. There aren’t many people in it.
4. Hyderabad is a very cheap place, so you can stay there with little money.
5. London gets really stressful and crowded in the summer months with many tourists.
6. Nairobi is famous for its modern and energetic places to eat and drink.
7. Hong Kong is the most expensive city in the world. You need to earn a lot to live there.
8. Ottawa is boring because there is nothing much interesting there.

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

Joanna bir iş kadınıdır ve çok seyahat eder. Tipik seyahat gününü okuyun ve cümlelerini tamamlamak için doğru seçeneği seçin.

Her pazartesi uçuyorum ve çarşamba günleri dönüyorum. Bu yüzden her zaman bir (1) gidiş-dönüş bileti alırım. Erken kalkıp küçük (2) bagajımı alıp (3)havalimanına varıyorum. Hemen (4) check-in masasına gidiyorum. (5) pasaportumu ve bagajımı görevliye veririm. Ardından (6) biniş kartımı alıp (7) güvenlikten geçiyorum. Biniş (8)kapımı buluyorum ve uçağı bekliyorum. (9) anonsunu duyduğumda diğer (10) yolcu ile uçağa binerim. (11) emniyet kemerimi takıyorum ve yolculuğumun tadını çıkarıyorum.

CEVAP
1. b
2. bir
3. c
4. c
5. bir
6. c
7. b
8. bir
9. b
10. c
11. b

1. a) tek yönlü b) yuvarlak c) düzlem
2. a) bagaj b) pasaport c) biniş kartı
3. a) istasyon b) otobüs durağı c) havaalanı
4. a) kapı b) güvenlik c) check-in masası
5. a) pasaport b) fotoğraflar c) biniş kartı
6. a) koridor b) bagaj c) biniş kartı
7. a) havaalanı b) güvenlik c) seyahat acentesi
8. a) kapı b) geçiş c) koltuk
9. a) uçak b) anons c) uçağa binme
10. a) pasaport b) biniş kartı c) yolcular
11. a) pencere koltuğu b) emniyet kemeri c) koridor koltuğu

Aşağıdaki şehirlerdeki hava durumunu yazınız.
1. Hava güneşli ve sıcak
2. Yağmurlu ve serin
3. Karlı ve soğuk
4. Bulutlu ve sıcak

Yönleri pusulaya yazın.
Güneş ışığı
Güneybatı
Batı
Kuzey Batı
Kuzey
kuzeydoğu
Doğu
Güneydoğu

Şehirlerle ilgili cümleleri okuyun ve kelimeleri kullanarak boşlukları doldurun.

1. Atina çok eski olduğu için bir(n) antik kenttir.
2. Paris çok büyük ve heyecan verici bir şehir, bu yüzden orada asla sıkılmıyorsunuz.
3. Lublin sessiz ve rahatlatıcıdır. İçinde çok fazla insan yok.
4. Haydarabad çok ucuz bir yer, yani orada az parayla kalabilirsiniz.
5. Londra, yaz aylarında çok sayıda turistle gerçekten stresli ve kalabalık oluyor.
6. Nairobi, yemek ve içmek için modern ve enerjik mekanlarıyla ünlüdür.
7. Hong Kong, dünyanın en pahalı şehridir. Orada yaşamak için çok para kazanmanız gerekiyor.
8. Ottawa sıkıcı çünkü orada çok ilginç bir şey yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.