Kaza Geliyorum Demez İle İlgili Kompozisyon

Kaza Geliyorum Demez İle İlgili Kompozisyon. Kaza Geliyorum Demez atasözü ile ilgili kısa bir kompozisyon örneği yazdık. Bu kompozisyon örneğini yazınız için örnek alabilirsiniz.

Kaza Geliyorum Demez İle İlgili Kompozisyon

KOMPOZİSYON

Kaza sonuçları itibari ile istenmeyen bir olaydır. Kazanın maddi ve manevi bir çok zararları olur. Kaza her an her yerde olabilir.  Kazanın tanımını şöyle yapabiliriz;

Kaza, yanlışlıkla ve beklenmedik bir şekilde gerçekleşen, can ve mal kaybı veya zararına neden olan bir eylemdir.

Kazalara örnek verecek olursak, trafik kazaları, düşme ve çarpma kazaları, zehirlenmeler vb. Tüm kazaların ortak özelliği ansızın olması ve belli uyulması gereken kurallara uymamaktır. Dikkatsizlik de kazaların en büyük nedenlerinden birisidir.

Kazalar ansızın olur. Kazaların olma zamanını bilemeyiz. Yani Kazalar geliyorum demez. Zaten geliyorum deseler kaza olmaz, gereken önlemleri alırdık. Kazalar gelmez, kazaları insan çağırır.

Kazaların bizi ikaz etmemesi, kazaların illa olacağı anlamına gelmez. Alınacak önlemlerle ve biraz dikkat ederek, kurallara dikkat ederek kazaları önleyebiliriz.

Kazaların bizleri ikaz etmemesi, geliyorum dememesi bizlere sorumluluk yüklemektedir. Yani kazaların önüne geçmeliyiz.

Kazaları önlemek için kurallara uymalıyız, dikkat etmeliyiz, riskli davranışlarda bulunmamalıyız, bilmediğimiz işlerde şahsi hareket etmemeliyiz.

Örneğin, 90 km hızla gidilmesi gereken bir yolda 150 hızla gitmek kazanın olmasına neden olur. Buzlu yolda koşmak düşme riskimizi artırır. Bilmediğimiz bir sıvıyı içmek zehirlenmelere yol açabilir.

Tüm bunlar aslında kaza gelebilirim demektedir. Bizlere düşen görev ihtimal dahilinde olup da kazalara neden olacak davranışlardan kaçınmalıyız.

Kazalar geliyorum demez, insan yaptığı bilinçsiz hareketlerle  kazayı çağırır. Lütfen biraz dikkat edelim….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir