Deprem Riski Olan Bölgelerde Neden Daha Sağlam Evler Yapılır? Buralarda Hangi Fiziksel Yasaya Dikkat Edilmektedir?

Deprem Riski Olan Bölgelerde Neden Daha Sağlam Evler Yapılır? Buralarda Hangi Fiziksel Yasaya Dikkat Edilmektedir?

Deprem Riski Olan Bölgelerde Neden Daha Sağlam Evler Yapılır? Buralarda Hangi Fiziksel Yasaya Dikkat Edilmektedir? 8.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı 16. sayfa ödev sorularının cevaplarını aşağıda okuyabilirsiniz.

Deprem Riski Olan Bölgelerde Neden Daha Sağlam Evler Yapılır? Buralarda Hangi Fiziksel Yasaya Dikkat Edilmektedir?

Deprem Riski Olan Bölgelerde Neden Daha Sağlam Evler Yapılır? Buralarda Hangi Fiziksel Yasaya Dikkat Edilmektedir? Sayfa 16 ödev sorularının cevaplarını kısaca maddeler halinde yazdık. 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 16 Cevabı Gizem Yayıncılık.

  • Depremde evlerin yıkılmaması ve zararların en aza indirmek, can ve mal kaybını önlemek için daha sağlam evler yapılır.
  • Depremlerde şu fiziksel yasalara dikkat edilir; yerçekimi yasaları, etki tepki kanunları, yer kabuğu kırılmaları ve hareketleri, betonların fiziksel dayanma özellikleri, basınç kanunları, kuvvet dalga özellikleri, sismik hareketler, fayların hareketleri

“Denizde Dağlar Gibi Akıp Gidenler (Gemiler) De Onun Kudretinin Delillerindendir.” Ayet Mealinde Bildirilen, Tonlarca Ağırlıktaki Gemilerin Su Üzerinde Kalabilmelerini Sağlayan Fiziksel Yasa Nedir? Açıklayınız.

İLAVE BİLGİ NOTU

 Deprem, yer sarsıntısı veya zelzele[1], yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayıdır. Sismik aktivite ile kastedilen meydana geldiği alandaki depremin frekansı, türü ve büyüklüğüdür. ( 1 )

Yeryüzünde ölçülmüş en büyük deprem, 22 Mayıs 1960 tarihinde Şili’nin Cañete kentinde meydana gelen 9.5 büyüklüğündeki depremdir.

Depremler kaçınılmaz doğa olaylarıdır. İnsan depremler kaderimiz diyerek hiç bir önlem almazsa, hatalı davranmış olur.

Kuran-ı Kerim evrensel yasalara dikkatimizi şu ayetlerle çekmektedir;

“İbret almak veya şükretmek dileyen kimseler için gece ile gündüzü birbiri ardınca getiren de O’dur. Furkân suresi, 62. ayet.

“O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı…” Bakara suresi, 22. ayet.

İnsan içinde yaşadığı dünyadaki fiziksel yasalara uymak zorundadır. Fiziksel yasalar bizim yaşantımızın şeklini ve çevremizi şekillendirir. Suyun kaldırma kuvvetini kullanarak gemiler yaparız. Yerçekimi kanununa göre uçakları dizayn ederek uçabiliriz. Bu kanunlar Allah’ın koydukları kurallardır.

İnsan bu yasalara uygun olarak yaşar, özgür iradesi ile seçimler yapar ve bu seçimlerin sonuçlarından sorumludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir