Yardımlaşma Ve Paylaşma Neden Önemlidir? Arkadaşlarınızla Tartışınız.

Yardımlaşma Ve Paylaşma Neden Önemlidir? Arkadaşlarınızla Tartışınız.

Yardımlaşma Ve Paylaşma Neden Önemlidir? Arkadaşlarınızla Tartışınız. 8.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı 2.Ünite Zekat, Hac ve Kurban İbadeti, sayfa 33 ödev sorularının cevaplarını aşağıda okuyabilirsiniz.

Yardımlaşma Ve Paylaşma Neden Önemlidir? Arkadaşlarınızla Tartışınız.

Yardımlaşma Ve Paylaşma Neden Önemlidir? Arkadaşlarınızla Tartışınız. sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık. 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı Gizem Yayıncılık.

Yardımlaşma ve paylaşma önemlidir çünkü;

  1. Toplumda birlik, beraberlik ve huzur oluşur, kişiler arası sevgiler artar.
  2. Toplumda mutsuz yaşayan kişi kalmaz
  3. Dinimizin bir emrini yerine getirmenin huzuru ile yaşarız.

Türkçe Anlamlarını Verdiğimiz Ayetler Ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Sözlerinden Hareketle İslam Dininin Yardımlaşmaya Verdiği Önemi Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.

İLAVE BİLGİ NOTU

Yardımlaşma ve paylaşma ile ilgili ayetler;

“…Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyi davranın…”Nisâ suresi, 36. ayet.
“…İyilik ve (Allah’ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın…” Mâide suresi, 2. ayet. ( 1 )

Küçük Prens” kitabında der ki  “Kıtlık ekmeğin paylaşılmasına yol açar. Ekmeğin paylaşılması ise ekmekten daha tatlıdır!..” ( 1 , 2 )

  • Paylaşmak toplum içindeki farklılıkları yokeder.
  • Milletimiiz en büyük dayanışma ve paylaşma örneğini Kurtuluş Savaşı’nda göstermiştir. Hep birlikte çalışarak, herkes gücünü, malını ve hayatını paylaşarak özgürlüğümüzü kazandık.
  • Diğer bir paylaşma ve dayanışma örneği 1999 depremidir. Türk Milleti büyük fedakarlık göstererek tek vücut olmuş. Herkes gücü yettiğince yardım yapmış, elindekini paylaşmıştır. Bu sayede çok büyük zorluk kolaylıkla aşılmıştır.
  • Dayanışma ve paylaşma sayesinde insanın hayatı kolaylaşır. ( 1 )

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir