Emr-i bi’l-ma’ruf, nehy-i ani’l-münker Ne Demektir? Bilgi Veriniz.

Emr-i bi’l-ma’ruf, nehy-i ani’l-münker Ne Demektir? Bilgi Veriniz.

Emr-i bi’l-ma’ruf, nehy-i ani’l-münker Ne Demektir? Bilgi Veriniz. 6.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabındaki ödev sorusunun cevabını okuyabilirsiniz.

Emr-i bi’l-ma’ruf, nehy-i ani’l-münker Ne Demektir? Bilgi Veriniz.

Emr-i bi’l-ma’ruf, nehy-i ani’l-münker Ne Demektir? Bilgi Veriniz. sorusunun ceavbını kısaca yazdık.

  • İslam dininde iyiliği, hayrı, doğru ve güzel olanı tavsiye edip çirkin olanı ve kötülüğü engellemeye emr-i bi’l-ma’ruf, nehy-i ani’l-münker denir.
  • Ma’ruf, Kur’an-ı Kerim ve sünnete uygun olan, dinin ve aklın güzel gördüğü her şeydir.
  • Münker ise kabul edilmeyen, hoş görülmeyen, sevimsiz olan, kötü, çirkin, dinin ve aklın kötü gördüğü söz ve iş demektir.(MEB Dinî Terimler Sözlüğü, s. 73, 223, 263.

Kötülükler Karşısında Sessiz Kalmak Doğru Mudur? Niçin? Tartışınız

İLAVE BİLGİ NOTU

İslami bir anlamı olan ve İslam dininin kutsal kitabı Kur’an temeli bir ifade olan emr-i bi’l ma’ruf ve nehy-i anil münker, insanlara iyiliği emretmek ve insanları kötülükten sakındırmak, men etmek anlamındadır. ( 1 )

Dinimiz iyiliği emretmemizi ve kötülükten men etmemizi ister. İnsan bu görevi yaparken kendisi de bu kurala uymalı, çevresine örnek olmalıdır.

Kötülükler engellenmezse yayılır. Kötülük bütün topluma zarar verir.

 Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu konuda bizleri şöyle uyarmıştır: “Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin. Buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğz etsin ki bunu yapmak, imanın en zayıf derecesidir.” 

Kötülükler karşısında sessiz kalınmamalı. Kötülüğü engellemek için çalışmalıyız. Elimizle, dilimizlemücade etmeliyiz. Eğer bunlar da olmazsa kalbimizden geçirmeliyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir