Fıkradaki Bilim Adamları Aynı Soba İle İlgili Niçin Birbirlerinden Farklı Düşündüler? Yorumlayınız.

Bu yazıda “Fıkradaki Bilim Adamları Aynı Soba İle İlgili Niçin Birbirlerinden Farklı Düşündüler? Yorumlayınız.” sorusunun cevabını kısaca yazdık. İnsanların bakış açıları bir olayı değişik şekilde değerlendirmelerine yol açar. Bu fıkrada bilim adamlarının farklı düşüncelere sahip olmalarının sebepleri şunlardır;

Fıkradaki Bilim Adamları Aynı Soba İle İlgili Niçin Birbirlerinden Farklı Düşündüler? Yorumlayınız.

Bilim adamalarının bakış açılarından dolayı birbirinden farklı düşüncelere sahiptir.

Bu fıkrada bakış açılarının farklı olmasının sebebi eğitimleri ve ilgi alanlarının farklı olmasından kaynaklanmaktadır.

Matematikçi matematik bilgisi sayesinde olayı matematiksel olarak değerlendirirken, Kimyacı almış olduğu kimya eğitimine göre bir bakış açısı ile olayı değerlendirmektedir.

Bakış açısını değiştiren bir çok etken vardır. Bunlardan bazıları şunlardır; eğitimleri, ilgi alanları, yaşam tarzları, içlerinde bulundukları sosyoekonomik durumlar etkilidir.

İLAVE BİLGİ 

FIKRA (Bakış açısı farklılıklarına örnek fıkra)

Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 metre kadar yukarıda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı: Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış.

Fizikçi: Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.

Jeolog: Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış.

Matematikçi: Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış.

Antropolog: Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş.

Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarıda olmasının nedenini sorarlar. Adam cevap verir: Boru yetmedi!

7. sınıf Din Kültürü Kitabı Cevapları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir