“Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. ‘Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru.’ derler.”  Yukarıdaki ayeti tahkikî iman açısından düşününüz.

“Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. ‘Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi
ateş azabından koru.’ derler.”  Yukarıdaki ayeti tahkikî iman açısından düşününüz. göklerin ve yerin yaratılışı hakkında düşünmek imnsanın imanını artırır. Tahkiki iman açısından konu hakkında şunları düşünebiliriz.

“Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru.’ derler.”  Yukarıdaki ayeti tahkikî iman açısından düşününüz.

  1. Tahkiki iman bilgiye, delillere ve kavramaya dayanır ve bunlarla imanı sarsılmayacak şekilde kuvvetlendirir.
  2. Göklerin ve yerin yaratılışı hakkında düşünmek,  evrendeki düzeni görmek insana Allah’ın varlığına deliller getirmiş olur. İnsanın imanı artar.
  3. Göklerin ve yerin yaratılışı hakkında düşünmek söze dayalı taklidi imanı delillere dayalı tahkiki imana çevirmiş olur.
  4. Bu sayede delile dayalı faaliyet kalpten tam bağlılık sağlar.

İLAVE BİLGİ

“Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. ‘Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru.’ derler.” (Âl-i İmrân, 191. ayet.)

“….göklerin ve yerin yaratılışında akıl sahipleri için ibret alınması gereken şeylerin bulunduğu vurgulanmakta ve müminlerin bu ibret alınacak olaylar karşısındaki tutumları dua üslûbuyla anlatılmaktadır.” ( 1 )

9.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sayfa 29 cevapları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir