8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 40 Cevapları Karar Vermek Zor!

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 40 Cevapları Karar Vermek Zor!

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 40 Cevapları Karar Vermek Zor! 8.sınıf  İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük dersi Öğrenci Çalışma Kitabı (Top Yayınları) cevaplarını okuyabilirsiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 40 Cevapları Karar Vermek Zor!

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 40 Cevapları Karar Vermek Zor! bölümü cevaplarını kısaca maddeler halinde yazdık.

Aşağıda Kütahya-Eskişehir ve Sakarya Savaşlarında Yaşanan Güçlükler Ve Bu Savaşların Kazanılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Rolü İle İlgili Örnekler Verilmiştir. Verilenlerden Yola Çıkarak Mustafa Kemal’in Kişilik Özellikleri İle İlgili Düşüncelerinizi Örneklerin Altında Yer Alan

KÜTAHYA – ESKİŞEHİR SAVAŞI

Sorun: Güçlerini artırarak saldırıya geçen Yunan kuvvetleri karşısında direnemeyen Türk ordusu, savaşarak yok olma tehlikesi karşısındaydı.
Çözüm: Kütahya, Afyon ve Eskişehir’in Yunanların eline geçmesi pahasına Mustafa Kemal’in emriyle ordu Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekildi.

KÜTAHYA – ESKİŞEHİR SAVAŞI

Sorun: Yenilgi, Mustafa Kemal’e yönelik eleştirilerin de yoğunlaşmasına neden oldu. Yenilgiden Mustafa Kemal sorumlu tutuldu.
Çözüm: Bunun üzerine Mustafa Kemal, Meclisin yetkilerini üç aylığına kendi üzerine almayı teklif etti. Teklifi TBMM’de oylandı ve Mustafa Kemal Başkomutan oldu.

SAKARYA SAVAŞI

Sorun: Kısa zamanda savaşa hazırlanması gereken ordunun pek çok eksiği vardı ve Meclisin imkânları son derece yetersizdi.
Çözüm: Tekâlif-i Milliye Emirleri’ni yayımlayarak kısa zamanda ordunun pek çok ihtiyacının karşılanmasını sağladı.

SAKARYA SAVAŞI

Sorun: Yunanlar, TBMM’nin yakınlarına, Polatlı’ya kadar ilerledi; Ankara’dan top sesleri duyuluyordu.
Çözüm: Türk ordularının Başkomutanı Mustafa Kemal, savaşın en kritik noktasında şu tarihi emrini vererek Yunanlar lehine görünen savaşı tersine çevirdi: “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı milletin kanıyla sulanmadıkça bırakılamaz.”

CEVAP

1. Örnek: Liderlik ve sorumluluk alma özelliği, ileri görüşlülük

2. Örnek: Yöneticilik özelliği, idealistliği

3. Örnek: İdealistlik ve çözüm bulma özelliği, yaratıcı özelliği

4. Örnek: Vatanseverlik, sabır ve disiplin anlayışı, ümitsizliğe yer vermemesi gibi  özellikleri dikkat çekmektedir. ( 1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir