Atatürk’ün Bilim Ve Akılcılık İle İlgili Açıklamasının Yer Aldığı Dergi Haberi 11 ve 12’yi Okuyunuz. Atatürk Haberde Yer Alan Sözleriyle Ne Anlatmak İstemiş Olabilir? Açıklayınız.

Atatürk’ün Bilim Ve Akılcılık İle İlgili Açıklamasının Yer Aldığı Dergi haberi 11 ve 12’yi Okuyunuz. Atatürk Haberde Yer Alan Sözleriyle Ne Anlatmak İstemiş Olabilir? Açıklayınız.

Atatürk’ün Bilim Ve Akılcılık İle İlgili Açıklamasının Yer Aldığı Dergi Haberi 11 ve 12’yi Okuyunuz. Atatürk Haberde Yer Alan Sözleriyle Ne Anlatmak İstemiş Olabilir? Açıklayınız.  6.sınıf Sosyal Bilgiler  7.ünite Elektronik Yüzyıl, İstikbal Göklerdedir bölümü 174. sayfa ödev sorularının cevaplarını okuyabilirsiniz.

Atatürk’ün Bilim Ve Akılcılık İle İlgili Açıklamasının Yer Aldığı Dergi Haberi 11 ve 12’yi Okuyunuz. Atatürk Haberde Yer Alan Sözleriyle Ne Anlatmak İstemiş Olabilir? Açıklayınız.

Atatürk’ün Bilim Ve Akılcılık İle İlgili Açıklamasının Yer Aldığı Dergi haberi 11 ve 12’yi Okuyunuz. Atatürk Haberde Yer Alan Sözleriyle Ne Anlatmak İstemiş Olabilir? Açıklayınız. sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

  1. Çağdaş ülke olmanın temelinin bilime inanmak olduğunu, bilme inanmayan toplumların çağdaş ülke olamayacaklarını belirtmiş ve bilimi kendimize kılavuz yapmamızı istemiştir.

Atatürk’ün Aşağıdaki Sözlerini Okuyunuz. Verilen Sözleri Sırasıyla Yorumlayınız.

İLAVE BİLGİ NOTU

Atatürk akılcılık ve bilimi üstün tutmuş, kılavuzumuz olarak göstermiştir. Bilim toplumları çağdaş ülke seviyesine çıkarır. Yalan bilgilerin peşinden gitmelerini önler. Üretmeyi, insan olmanın gereklerini yerine getirmeyi kolaylaştırır.

Atatürk’ün Bilim İle İlgili Sözleri

  1. Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir.
  2. İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir
  3. Eğer bir gün sözlerim bilim ile ters düşerse, bilimi seçin.
  4. İlim, fen ve ihtisas nerede varsa, sanayi nerede varsa gidip öğrenmeye mecburuz.
  5. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız.
  6. Ülkemiz içinde uygar düşüncelerin , çağdaş ilerlemelerin bir an yitirmeksizin yayılması ve gelişmesi gerektir. Bunun için bütün bilim ve fen adamlarının bu konuda çalışmayı bir namus borcu bilmesi gerekir.
  7. Yükselmiş, ilerlemiş medeni bir millet olarak medeniyet düzeyinin üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fenle olur. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur. ( 1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir