İş İlanlarında “Üniversite Mezunu, Yabancı Dil Bilen, Deneyimli, Sorumluluk Alabilecek, Ekip Çalışmasına Uyumlu, Liderlik Vasıflarına Sahip” Gibi Özelliklere Niçin Yer Verilmektedir?

Size göre çevremiz ile doğru iletişimi nasıl kurabiliriz?
İş İlanlarında “Üniversite Mezunu, Yabancı Dil Bilen, Deneyimli, Sorumluluk Alabilecek, Ekip Çalışmasına Uyumlu, Liderlik Vasıflarına Sahip” Gibi Özelliklere Niçin Yer Verilmektedir?

İş İlanlarında “Üniversite Mezunu, Yabancı Dil Bilen, Deneyimli, Sorumluluk Alabilecek, Ekip Çalışmasına Uyumlu, Liderlik Vasıflarına Sahip” Gibi Özelliklere Niçin Yer Verilmektedir?   6.sınıf Sosyal Bilgiler dersi kitabın ödev sorusunun cevabını okuyabilirsiniz.

İş İlanlarında “Üniversite Mezunu, Yabancı Dil Bilen, Deneyimli, Sorumluluk Alabilecek, Ekip Çalışmasına Uyumlu, Liderlik Vasıflarına Sahip” Gibi Özelliklere Niçin Yer Verilmektedir?

“İş İlanlarında “Üniversite Mezunu, Yabancı Dil Bilen, Deneyimli, Sorumluluk Alabilecek, Ekip Çalışmasına Uyumlu, Liderlik Vasıflarına Sahip” Gibi Özelliklere Niçin Yer Verilmektedir?” sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

  1. İş ilanlarında bu özelliklerin sayılmasının nedeni, her mesleğin ilgi ve yeteneklerinin farklı olmasıdır.
  2. Bir mesleği en iyi şekilde yapabilecek kişinin yetenek, eğitim ve becerilerini yazarak, kimlerin başvuru yapabileceğini belirtmektir. Bu sayede kişiler o meslek için uygun olup olmadıklarını değerlendirip başvurularını yaparlar.
  3. Her mesleğin kendine ait özellikleri vardır. Bir meslek için yabancı dil gerekli iken, diğer meslek için E sınıfı ehliyet gerekli olabilir. Herkes her işe başvuramaz. Bir meslek için ne kadar nitelikli olursak işe girebilmemiz o kadar kolay olur.

Sizde Gelecekte Seçmeyi Düşündüğünüz Meslekle Ülkemize Ne Tür Katkılar Sağlamayı Hedeflediğinizi Belirtiniz.

EK BİLGİ

Seçeceğimiz meslek kişisel özelliklerimize uygun olmalıdır. Eğer biz kandan korkarsak doktor olmak istememiz bizi mutsuz edebilir.

Meslek Nedir?

Meslek; kişilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri ve insanlara yararlı hizmet veya mal üretebilmeleri için belli bir eğitim sürecinden geçerek kazandıkları bilgi ve becerilere dayalı, kuralları belli olan iş olarak tanımlanmaktadır. ( 1 )

Meslek Seçimi Nedir?

Kişinin yapabilceğine inandığı, yaparken zevk alacağı, maddi kazanç sağlayacağı mesleği belirleme ve mesleğe uygun olan eğitimi almaya başlamasıdır.

Mesleğimizi seçerken bir çok etken rol oynar. Örneğin, aile, kişisel yeteneklerimiz, hedef ve hayellerimiz, maddi kazançlar, arkadaş ortamı, popüler tercihler.

Başkaları için değil kendi mutlu olduğu ya da olacağı için bir meslek seçiminde bulunmalı ya da mesleğini sürdürmeliyiz. ( 1 , 2 , 3)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir