Oluşturduğunuz kavram haritasından yararlanarak düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin yazınız.

Oluşturduğunuz kavram haritasından yararlanarak düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. sorusunun cevabını kısaca yazdık. 7 sınıf Türkçe ders kitabı Erdemlerle ilgili aşağıdaki kavram haritasını doldurunuz. Sorusuna yazılan kavramlarla ilgili bilgilendirici bir metin örneği yazdık. Kavram haritasına, alçak gönüllü, yardım sever, dürüst, iyi yüreklilik, misafirperver, güvenilir olmak kavramlarını yazabiliriz.

ERDEMLERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİCİ METİN

ERDEMLİ DAVRANIŞLAR

Erdem, ahlakın övdüğü, bir insan olarak taşımamız gereken davranış örnekleridir. İnsan iyi davranış örnekleri göstererek erdemli bir insan olabilir.

Yardımsever olmak, dürüstlük, iyi yüreklilik, alçak gönüllülük, misafirperverlik, güvenilir olmak gibi davranışlar erdemli davranışlara örnektir. Erdemli davranışlar ütün insanlar tarafından beğenilir. İnsan bu özelliklere sahip olduğunda değerli bir insan olur. İnsan çevresindeki insanlar tarafından sevilir.

Erdemli davranışlar bir toplumu kalkındırır. Toplumda huzur oluşur. Geleceğe güvenle bakılır. Erdemli davranışların değer verilmediği toplumlar ise yok olur. Bütün kötülükler yaşanır.

İnsan erdemli davranışlara sahip olmadığında yalan söyler, bencildir, yardım etmez, kendini beğenmiş olur. Bu davranışlar insanın sevilmemesine yol açar.

Her insan erdemli davranışları ile etrafına örnek olmalıdır. Okullarda aldığımız eğitim bizi erdemli bir insan yapmaya çalışır.

Erdemli olmak için insan çalışmalı, davranışlarına dikkat etmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir