Sadakat İle İlgili Kompozisyon

Sadakat İle İlgili Kompozisyon. Sadakat konusu ile ilgili bilgilendirici, kısa bir kompozisyon örnepği yazdık. Bu kompozisyonda  sadakat örneklerini kedi, köpek ve insan ilişikileri üzerinden örnek verdik. Kompozisyonda giriş-gelişme ve sonuç bölümlerini de yazdık.

Sadakat İle İlgili Kompozisyon

SADAKAT

GİRİŞ

İnsan dürüstlük, hoşgörü, iyilik, merhamet  gibi bir çok ahlaki değerlere sahiptir.  Sadakat de bu değerlerden birisidir. Sadakat, dürüstlük, söz ve davranışların doğru ve gerçeğe uygun olması anlamına gelir. İnsan ilişkilerinde sadakat önemli bir yere sahiptir.

GELİŞME

Sadık bir insan karşısındaki kişiye yalan söylemez, zor şartlarda bile yanında yer alır. Sadık kişi hile ve aldatmaca yapmaz. Sadık kişi güvenilirdir. Yakın ilişkilerde insan sadık bir arkadaşının, eşinin, akrabasının, iş arkadaşının olmasını ister. Çünkü sadakatli kişi insanın hayatına değer katar. İnsan hiç tereddüt etmeden güvenebileceği bir insanın varlığı ile hayatı kolaylaşır, zorlukları kolaylıkla aşar. Sadakat bir irade gücüdür, insanı tamamlayan bir erdemdir. Sadakatli kişi sevilir,  sadakatsiz kişi ise karşısındaki kişiye zarar verir, onu yolda bırakır.  Sadakatsiz insan dürüstlük, hoşgörü, yardımseverlik gibi diğer güzel davranışlara da sahip olmaz. Sadakatsiz bir kişi yalan söyler, verdiği sözleri tutmaz, kendi şahsi çıkarları için diğer kişileri satar. İki sevgilinin güzel bir birliktelik yaşaması için sadakatli olmaları gerekir. Sadakat kavramını hayvanlarda özellikle de köpekler de en iyi şekilde görebiliriz. Köpekler sahiplerine olan sadakatları için canı pahasına onu korurlar ve yanlarından hiç ayrılmazlar. Hatta sahipleri ölse bile mezarlarının başından ayrılmazlar.

SONUÇ

Sadakatli olmak insanı insan yapar. Sadakatsiz bir kişinin iyi bir insan olduğu düşünülemez. Sadakatsiz kişi arkadaşını, milletini, ailesini, vatanını yarı yolda bırakır. Sadakatli olalım, değerimize değer katalarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir