“Hukukun Üstünlüğü” Konusuyla İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Yazınız.

Hukukun Üstünlüğü” Konusuyla İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Yazınız.”konusu ile ilgili yazımızı yazdık. Hukukun üstünlüğü ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi şu şekilde kısaca yazabiliriz.

“Hukukun Üstünlüğü” Konusuyla İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Yazınız.

Hukukun üstünlüğü hiç bir kurum veya kişi hukukun üzerinde olamaz, devlet veya kişiler hukuka aykırı davranamaz anlamına gelir. Bu sayede hukuk kurallarına göre karar verilirken ne devlet ne de bir kişiye ayrımcılık yapılmaz. Yargı organları bağımsızdır. Hiçbir kimseden emir almaz.

Ülkemizdeki en büyük güç olan devlet bile hukuk kurallarına uymak zorundadır. Hukukun üstünlüğü sayesinde ülkeyi yönetenler keyfi yönetim yapamazlar. Hukuk kurallarına bağlı kalmak zorundadırlar.

Hukukun üstünlüğü ilkesi, demokrasinin vazgeçilmez koşuludur. Hukuk önünde herkes eşittir. Hukuk kanunlara göre karar verir. Bir kişi zengin, ünlü, soylu veya devlet adamı diye yargı organlarına ne yapacağını nasıl karar vereceğini söyleyemez.

Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığını sağlar. Bu da toplumda adaleti sağlar.Hukukun üstünlüğü devlet ile halk arasındaki ilişkilere eşitlik getirir.

Hukukun üstünlüğü olmasa toplumda adalet kalmaz. Herkes kendi hakkını arar. Haksız durumlar oluşur. Toplum yozlaşır ve kötüleşir. Yöneticiler keyfine göre ülkeyi yönetir.

Hukukun üstünlüğü iyi var…

İLAVE BİLGİ NOTU

Hukukun Üstünlüğü Nedir? 1

Hukukun üstünlüğü, temel olarak hukukun bir topluluktaki veya ülkedeki yayılmışlığını ve yetkisinin yüksekliğini ifade eder. Hukukun Üstünlüğü .2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir