Mill­i ­Bayr­aml­ar­ımız­ı ­Kutl­am­ak Siz­e ­Nel­er ­Hat­ırl­at­ır?

Mill­i ­Bayr­aml­ar­ımız­ı ­Kutl­am­ak Siz­e ­Nel­er ­Hat­ırl­at­ır? 5.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı ödev sorusunun cevabını okuyabilirsiniz.

Mill­i ­Bayr­aml­ar­ımız­ı ­Kutl­am­ak Siz­e ­Nel­er ­Hat­ırl­at­ır?

  • Bağımsızlığımızı kazanmak için verilen mücadeleyi, Atatürk’ü, şehitlerimizi, gazilerimizi, Türk Milleti’nin kahramanlığını ve daha çok çalışmam gerektiğini hatırlatır. Ve gurur duyarım.

Milli Bayramlar Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesini bizlere hatırlatır.

Bu bayramlar bir millet olduğumuzu, aynı kaderi paylaştığımızı birlik ve beraberliğimiz için daha çok çalışmamız gerektiğini hatırlatır.

EK BİLGİ

Milli Bayramlar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün anlam ve önemi için kutlanır.  Çocuklara armağan edilen tek bayramdır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıktığı günün anlam ve önemini hatırlamak için kutlanır.

19 Mayıs Bayramı Nasıl Kutlanır?

Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Üzerinde “Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına” yazan ve “Sevgi Bayrağı” olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu’ndaki Tütün İskelesi’nden karaya çıkarılarak Samsun valisine verilir.

Daha sonra bayrak, Cumhurbaşkanı’na sunulmak üzere genç atletlere teslim edilir. Samsun’dan yola çıkarılarak Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale’den sonra 19 Mayıs törenlerinde Ankara’da Cumhurbaşkanına sunulur. ( 3 )

30 Ağustos Zafer Bayramı

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır. ( 2 )

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

  • 29 Ekim 1923 tarihinde yönet,m şeklinin Cumhuriyet olarak ilan edildiği gün olarak kutlanır. ( 1 )
  • Cumhuriyet yönetiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.
  • Ulus, kendini yönetme yetkisini, milleti temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır.
  • Cumhuriyet yönetiminde, halk seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Seçilen milletvekilleri, yasaları koyar ve denetlerler.
  • Ulus, seçimle yöneticilerini belli bir zaman için seçer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir