Günümüzde Tarımı Destekleyen Çok Sayıda Kurum Ve Kuruluş Bulunmaktadır. Bu Kuruluşların Amaçlarını Araştırarak Örnekte Olduğu Gibi Verilen Boşluklara Yazınız.

Güneş’in şekli yapısı ve hareketleri hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Bu yazıda “Günümüzde Tarımı Destekleyen Çok Sayıda Kurum Ve Kuruluş Bulunmaktadır. Bu Kuruluşların Amaçlarını Araştırarak Örnekte Olduğu Gibi Verilen Boşluklara Yazınız.” sorusunun cevabını kısaca yazdık.

Günümüzde Tarımı Destekleyen Çok Sayıda Kurum Ve Kuruluş Bulunmaktadır. Bu Kuruluşların Amaçlarını Araştırarak Örnekte Olduğu Gibi Verilen Boşluklara Yazınız.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı:

 

Bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri üretiminin geliştirilmesi, tarım sektörünün geliştirilmesine ve tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik araştırmalar yapılması, gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliği, kırsal
kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyoçeşitliliğin korunması, verimli kullanılmasının sağlanması,
çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi, tarımsal piyasaların düzenlenmesi gibi ana faaliyet konularının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak; gıda, tarım ve hayvancılığa yönelik genel politikaları belirlemek, uygulanmasını izlemek ve denetlemektir. 1

 

Devlet Su İşleri:

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ülkemizdeki bütün su kaynaklarının plânlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumludur.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi:

 

Yurtta hububat fiyatlarının üreticiler yönünden normalin altına düşmesini ve tüketici halk aleyhine anormal derecede yükselmesini önlemek, bu ürünlerin piyasasını düzenleyici tedbirler almaktır.

 

Ziraat Bankası:

Satılması mümkün olan gayrimenkul rehini ve kuvvetli kefalet karşılığında çiftçiye kredi kullandırmak, faiz karşılığında tevdiat kabul etmek, ziraat’e ilişkin sarraflık ve aracılık işleri yapmak olarak belirlenmiştir.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü:
Bitki ve hayvan ürünlerini arttırmaya, ürünleri çeşitlendirmeye ve kaliteyi yükseltmeye çalışır. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri: Üreticilerin ürünlerini değerlendirmek ve fiyat düşüşlerine karşı üreticilerin zarar görmesini önlemek amacıyla destekleme yapar.

GAP İdaresi Başkanlığı:

Ekonomik yapıyı geliştirerek GAP Bölgesi’ndeki gelir düzeyini yükseltmek ve böylece bu bölge ve diğer bölgeler arasındaki gelir farklılığını azaltmak amacıyla oluşturulmuştur. Bir diğer amacı kırsal alandaki verimliliği ve istihdam olanaklarını artırmaktır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Cevapları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir