15. ve 16.yüzyılda Osmanlı toplumunun yapısı yapısı hakkında çıkarımlarda bulunarak Osmanlı toplumu ile Avrupa toplumlarını karşılaştıran bir metin yazınız.

Sosyal Bilgiler dersinin Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin bir vatandaşı olarak gelişimimize katkıları nelerdir?
15.ve 16.yüzyılda Osmanlı toplumunun yapısı yapısı hakkında çıkarımlarda bulunarak Osmanlı toplumu ile Avrupa toplumlarını karşılaştıran bir metin yazınız.

15.ve 16.yüzyılda Osmanlı toplumunun yapısı yapısı hakkında çıkarımlarda bulunarak Osmanlı toplumu ile Avrupa toplumlarını karşılaştıran bir metin yazınız.   10.sınıf Tarih dersi 2.Ünite sayfa 76 sorularının cevaplarını aşağıda okuyabilirsiniz.

15. ve 16.yüzyılda Osmanlı toplumunun yapısı yapısı hakkında çıkarımlarda bulunarak Osmanlı toplumu ile Avrupa toplumlarını karşılaştıran bir metin yazınız.

15. ve 16.yüzyılda Osmanlı toplumunun yapısı yapısı hakkında çıkarımlarda bulunarak Osmanlı toplumu ile Avrupa toplumlarını karşılaştıran bir metin yazınız. Sorunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

METİN

15. ve 16.yüzyılda Osmanlı toplumu, Avrupa toplumuna göre daha gelişmiş, daha insanca bir ortamda yaşamıştır. Örneğin, giyimde Osmanlı ayakkabı giyerken, Avrupalılar yalınayak gezmektedir.

Türkler temizliğe önem vermekte, işlerine sabah erkenden gitmekte, evcil hayvan beslememektedir.

Osmanlı toplum yapısında insanlar işlerinin gereği olan güzel karakterlere sahiptirler. Örneğin, kuvvetli savaşçı, kanaatkar işçi, namuslu tüccar vb.

Sultanın hizmetindekiler görevlerine layık oldukları için, kişisel yeteneklerinden dolayı gelmişlerdir. Sultan işlerle bizzat ilgilenmiştir.

sultan büyük güçlere sahiptir. Osmanlı toplumu layık olan kişlere değer vermekte, adam kayırmacılık yoktur.

Osmanlı toplum yapsısı o günlerde Avrupa toplumuna göre en ileri seviyededir.

İLAVE BİLGİ NOTU

Kitabımızdaki soruda sayfa 76’da yer alan metinlerden faydalanarak Osmanlı toplumu ve Avrupatoplumunun karşılaştırılması istenmiştir.

Yazdığımız metin bu doğrultuda yazılmıştır. Bu metinlerde Osmanlı toplumun gerek sosyal ve gerekse devlet yönetimi olarak üstünlüğü anlatılmış.

Güçlü toplum ve devlet yapısının sahip olduğu ve değer verdiği özelliklerle sağlandığı anlatılmıştır. ( 1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir