Yukarıdaki ayetlerden, dünya hayatı ile ahiret arasındaki ilişki konusunda ne gibi ilkeler çıkarılabilir?

Yukarıdaki ayetlerden, dünya hayatı ile ahiret arasındaki ilişki konusunda ne gibi ilkeler çıkarılabilir? sorusunun cevabını kısaca yazdık. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabı cevapları. Kur’an’da bazı ayetler dünya ve ahiret hayatı ile ilgili bilgiler vermektedir. Kitabımızda verilen ayetler ışığında şu ilkeler çıkarılabilir;

Yukarıdaki ayetlerden, dünya hayatı ile ahiret arasındaki ilişki konusunda ne gibi ilkeler çıkarılabilir?

“Allah’ın sana verdiğinden (onun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.” (Kasas suresi, 77. ayet.)

“Kim yalnız dünya hayatını ve onun zinetini isterse biz onlara yaptıklarının karşılığını orada tastamam öderiz. Orada onlar bir eksikliğe uğratılmazlar. İşte onlar, kendileri için ahirette ateşten başka bir şey olmayan kimselerdir. (Dünyada) yaptıkları şeyler, orada boşa gitmiştir. Zaten bütün yapmakta oldukları da boş şeylerdir.” (Hûd suresi, 15-16. ayetler.)

Yukarıdaki ayetlerden şu ilkeler çıkarılabilir;

  1. Dünya hayatı ahiret hayatının tarlasıdır. Dünyada işlediğimiz güzel davranışların karşılığı ahirette verilecektir. Allah’ın istediği şekilde davran.
  2. Sadece dünyayı arzu eden ve onun için çalışanlar ahiret hayatında hüsrana uğrarlar.
  3. Dünya hayatı için yaşayanların hayatları ve yaptıkları boş ve ahirette karşılığı olmayan şeylerdir.
  4. Dünya hayatı kalıcı değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir