Yukarıdaki bilgi notunu, bilimsel bilginin değişebilirliği açısından yorumlayınız.

Yukarıdaki bilgi notunu, bilimsel bilginin değişebilirliği açısından yorumlayınız. Bilimsel bilgi değişebilir. 12.sınıf Din Kültürüve Ahlak Bilgisi ders kitabı (MEB) cevapları. Sayfa 13 cevapları.

Yukarıdaki bilgi notunu, bilimsel bilginin değişebilirliği açısından yorumlayınız.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 1995 yılında başlayan arkeolojik kazılar, bilim insanlarının uygarlığın kökeni üzerindeki düşüncelerini değiştirdi. Bu kazılar, insanlık tarihinin baştan yazılmasını gerekli kılacak kadar büyük önem taşımaktadır. Dekoratif yontulmuş taşları ve T biçimli sütunlarıyla 12 bin yıllık dairesel yapılar, Tarım Devrimi’nden ve hatta çanak çömlek yapımının icadından bile daha eskidir. Bu kadar eskiye dayandıkları için de tarımın uygarlığa yol açtığı fikri altüst olmuştur. (National Geographic Türkiye Dergisi, sy. Ocak 2016.)

Cevap…

Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe kazıları sonucunda; normal bilimsel bilgi insanın o dönemde Neolitik dönemi yaşadığı, mağaralarda yaşadığı bilinmekteydi.

Fakat Göbeklitepe kazıları sonucunda aslında insanıların o dönemde tapınaklar yaptığı, heykeller yaptığı, sanat anlayışının olduğu gibi bilgiler elde edilmişve insanlık tarihi yeniden yazılmıştır. ( 1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir