Yukarıdaki Sözlerden De Yararlanarak Atatürk’ün Sanat Ve Sanatçıya Neden Önem Verdiğini Tartışınız.

Yukarıdaki Sözlerden De Yararlanarak Atatürk’ün Sanat Ve Sanatçıya Neden Önem Verdiğini Tartışınız.

Yukarıdaki Sözlerden De Yararlanarak Atatürk’ün Sanat Ve Sanatçıya Neden Önem Verdiğini Tartışınız. 7.sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabı 7.ünite Ülkeler Arası Köprüler, İnsanlığın Hoşgörü Abidesi: Mevlana bölümü 181.sayfa ödev sorularının cevaplarını okuyabilirsiniz.

Yukarıdaki Sözlerden De Yararlanarak Atatürk’ün Sanat Ve Sanatçıya Neden Önem Verdiğini Tartışınız.

Yukarıdaki Sözlerden De Yararlanarak Atatürk’ün Sanat Ve Sanatçıya Neden Önem Verdiğini Tartışınız. sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

  1. Atatürk sanata ve sanatçıya büyük önem vermiştir.
  2. Bir sözünde “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız.” demiştir.
  3. Ülkelerin büyüklükleri ortaya koydukları sanat ile anlaşılır. Ülke sanatta ilerlememiş ise medeniyetinden söz edilemez.

Mevlana’nın İnsanlığa Bıraktığı Değer Sizce Nedir?

İLAVE BİLGİ NOTU

Geçmiş tarihteki büyük ülkeler hala sanatları ile yaşamaktadır. Ortaya koydukları edebiyat, heykel, resim ve müzik gibi sanat ederleri ile insanlığa hizmet etmektedirler. Ortaya konan eserler sayaesinde insanlık ilerlemiştir.

Bir ülke çağdaş bir ülke olma aşamasına sanat ile ulaşabilir. Ülke ne kadar zengin olursa olsun, eğer sanatta geri ise orada demokrasi ve medeniyetten bahsedilemez.

“Fikirler ve inkılaplar, sanatla yaşatılır.” Mustafa Kemal ATATÜRK
“Güzel sanatlarda muvaffakiyet, bütün inkılapların muvaffak olduğunun en kesin delilidir. Bunda muvaffak olmayan
milletlere ne yazıktır! Onlar, bütün muvaffakiyetlerine rağmen medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla tanınmaktan daima mahrum kalacaklardır.” Mustafa Kemal ATATÜRK

“Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve uğraşlardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır.” 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir