9. Sınıf Edebiyat Kitabı Sayfa 90 Cevapları

9. Sınıf Edebiyat Kitabı Sayfa 90 Cevapları – Canım Kitap Metni cevapları. Sayfa  85-86 Cevapları. Ders Dışı Çalışma etkinlikleri cevapları. 9. sınıf Edebiyat ders kitabı.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB

Diğer Sayfaların Cevaplarını Gör Link >>>> 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları MEB 2024-2025

Ders Dışı Çalışma

SAYFA 90 CEVAPLARI

1. Forsa adlı hikâyeyi aile büyüklerinizle okuyunuz.

Cevap: Babama ve anneme okudum.

2. Bu hikâyede hangi bölümleri değiştirmek isteyebileceklerini onlara sorunuz.

Cevap: Kara Memiş’in askerlerle buluşmasını değiştirmek isterdim.

3. Aile üyelerinizin söyledikleri bölümleri değiştirerek onlardan bu bölümü yeniden kurgulamalarını isteyiniz.

Cevap: Kurgul yapıldı.

4. Değişen ögelerle birlikte Forsa adlı hikâyeyi yeniden kurgulayınız.

Cevap: Yeni kurguda, askerler adadaki bir kaleyi kuşatır. Kara Memiş onlara katılır. Kaleyi alırlar. Bayrağı zirveye diken yaşlıyı kimse tanımaz. Sabah yaşlı denizci ağır yaralanmış olarak bulurlar. Turgut Reis babasını kolundaki işaretten tanır. Kara Memiş şehit olur. Ama ölürken “bayrağımın gölgesi vatanımdır”, der.

5. Yeniden kurguladığınız hikâyede nasıl bir değişiklik meydana geldi? Yazınız.

Cevap: Hikaye savaş sahnesi ile daha heyecanlı oldu. Kara Memiş’in kahramanca ölmesi daha etkileyici bir sonuç yaptı.

6. Forsa adlı hikâyenin yazarı siz olsaydınız hikâyeyi nasıl devam ettirirdiniz? Ailenize anlatınız.

Cevap: Bende babamın ki gibi bitirirdim.

7. Yaptığınız çalışma hakkında aile fertlerinizin duygu ve düşüncelerini öğreniniz ve yazınız.

Cevap: Ailem çok eğlendiklerini belirttiler. Önce zor geldi, ama konuştukça değişik fikirler çıktı ve çok eğlendik.

8. Ailenizle yaptığınız bu çalışma hakkında neler hissettiniz? Yazınız.

Cevap: Çok mutlu oldum. Ailemle faaliyet yapmak ilişkilerimizi güçlendirdi. 

 

2 Comments on “9. Sınıf Edebiyat Kitabı Sayfa 90 Cevapları”

  1. bizde bir kavak ve insanlar var kara memişe göre degil kavak hikayesine göre sorular aynı ama hikaye farklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir