Ev Alma Komşu Al Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ev Alma Komşu Al Atasözü İle İlgili Kompozisyon. Bu Atasözünün anlamını açıklayan kısa bir eödev tarzı kompozisyon yazdık. Komşu komşunun külüne muhtaçtır anlamını da içerek, komşu nedir, ev ve komşu arasındaki lişiki nedir, komşuluk neden önemldir gibi soruları cevaplayan kısa bir girşi, gelişme ve sonuç bölümleri olan bir kompozisyon yazdık.

Ev Alma Komşu Al Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İnsan başkaları ile birlikte yaşar. Evimiz bir başkasının evine yakındır, mahallemizde başka insanlar oturur. İnsan topluluk içinde yaşar. Bu şekilde hayatımız daha kolaydır.

Komşu birbirine bitişik ya da yakın evlerde oturan kimselerdir. Komşumuz evimize daha yakın olduğu için onlarla daha çok karşılaşır, daha çok görüşürüz. Bazen komşularımızla anne baba ve akrabalarımızdan daha çok görüşürüz. Komşuluk çok önemlidir. İyi bir komşu hayatımızı kolaylaştırır, hayatımıza renk katar. Kötü bir komşu ise sürekli kavga ve tartışmalar ile hayatımızı zehir eder. Bu yüzden ev alırken veya bir eve taşınırken komşularımızın kim olduğu çok önemlidir. Bu yüzden atalarımız “Ev alma, komşu al.” demişlerdir. Bu atasözünde  ev alacak kimse için komşular evden daha önemlidir. Komşular kötü ise, en güzel bir evde bile otursak mutlu olamayız. Çünkü kötü komşu bizimle kavga eder ve bizi rahatsız eder.

Evimiz denize baksa, içi saray gibi de olsa, geceleri müzüğin sesini sonuna kadar açan bir komşu, çöpleri bizim bahçemize atan bir komşu o evin bütün güzellğinin kaybetmesine yol açar.

İyi bir komşu ise hak ve hatırımız sorar, zor zamanlarımızda bize yardımcı olur. Çay içerken yaptığımız sohbetlerle günümüzü en iyi şekilde geçirmemizi sağlar. Ayrıca atalarımız ékomşu komşunun külüne muhtaçtır.” demişler ve komşuluğun önemini anlatmışlardır.

İyi bir komşu her zaman dayanışma içerisinde olur, saygılı davranır ve yardım eder. Kötü komşu ise asık suratı ile bile olsa bizlere mutsuzluk verir. Bu yüzden bir yerden ev alacaksak komşularımızın kimler olduğunu araştırmalıyız. Bizde başkalarının komşusu olacağımız için öncelikle kendimiz iyi bir komşu olmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir