Aşağıda MÖ 5. Yüzyılda Kullanılan Bir Ticaret Yolu Olan Kral Yolu Anlatılmaktadır. O Dönemde Kervanlarla Yapılan Ticarete Tüccarlar Ne Gibi Zorluklarla Karşılaşmış Olabilirler?

Aşağıda MÖ 5. Yüzyılda Kullanılan Bir Ticaret Yolu Olan Kral Yolu Anlatılmaktadır. O Dönemde Kervanlarla Yapılan Ticarete Tüccarlar Ne Gibi Zorluklarla Karşılaşmış Olabilirler?

Aşağıda MÖ 5. Yüzyılda Kullanılan Bir Ticaret Yolu Olan Kral Yolu Anlatılmaktadır. O Dönemde Kervanlarla Yapılan Ticarete Tüccarlar Ne Gibi Zorluklarla Karşılaşmış Olabilirler? 5.sınıf Sosyal Bilgiler dersi Küresel Bağlantılar ünitesi ödev sorularının cevaplarını okuyabilirsiniz.

Aşağıda MÖ 5. Yüzyılda Kullanılan Bir Ticaret Yolu Olan Kral Yolu Anlatılmaktadır. O Dönemde Kervanlarla Yapılan Ticarete Tüccarlar Ne Gibi Zorluklarla Karşılaşmış Olabilirler? 

Aşağıda MÖ 5. Yüzyılda Kullanılan Bir Ticaret Yolu Olan Kral Yolu Anlatılmaktadır. O Dönemde Kervanlarla Yapılan Ticarete Tüccarlar Ne Gibi Zorluklarla Karşılaşmış Olabilirler? sorusunun cevabını kısaca maddeler halinde yazdık.

  1. Yolculuklar uzun sürer.
  2. Götürdükleri gıda maddeleri bozulabilir.
  3. Gece yolculuğu yapılamaz.
  4. Yolculuk güvenli değildir. Eşkiyalar saldırabilir.
  5. Kervandaki hayvanların beslenme ve bakımı zordur.
  6. Hayvanlar ölebilir.
  7. Uzak ülkelere gidilemez.
  8. Sadece belli yollar üzerinde yapılırdı.
  9. Çok mal götüremezlerdi.

İLAVE BİLGİ NOTU

Kral Yolu

  • Lidya Kralı Giges tarafından ülkede tarım ve ticaretin geliştirilmesi amacıyla yapılmıştır.
  • Ticareti yapılan mallar mermer, kereste, halı ve deri gibi ürünlerdir.

Pers İmparatorluğu ile Lidya Krallığı arasındaki yoldur. Bu iki krallık ve yol üzerindeki ülkeler arasında kültürel alışveriş olmuştur.

Örneğin; Lidya’lılar parayı bulmuşlardır. Bu ticaet yolu sayesinde para kullanımı Pers İmparatorluğuna ve diğer ülkelere yayılmıştır.

Kral Yolu veya tam ismi ile Pers Kral Yolu Pers İmparatorluğu kralı I. Darius zamanında MÖ 5. yüzyılda onarılmış ve yeniden düzenlenmiş bir antik anayoldur. ( 1 , 2 )

Ülkeler Neden Birbirleriyle Ticaret Yaparlar? 

  1. Ülkeler tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılayacak kaynaklara sahip değildir.
  2. Ülkeler kendilerinde fazla olan malları satıp, az ve ihtiyacı olan malları almak için birbiriyle ticaret yaparlar.
  3. Bir ülke bir malı diğerine göre ucuza üretiyorsa, fazlasını ihraç etmelidir. Buna karşılık, pahalıya ürettiği malın üretiminden vazgeçerek, diğer ülkeden bu malı ithal etmelidirler.
  4. Bunu sonucunda ticaret yapma ihtiyacı doğar. ( 3 )

Ülkemizde Ulaşım Teknolojisini Geliştirmek İçin Başka Neler Yapılabilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir