Lalenin, 1718’de Avusturya ve müttefiki Venedik ile imzalanan Pasarofça Antlaşması’nın ardından başlayan ve 1730’da Patrona Halil İsyanı ile sona eren döneme etkileri nelerdir?

Lalenin, 1718’de Avusturya ve müttefiki Venedik ile imzalanan Pasarofça Antlaşması’nın ardından başlayan ve 1730’da Patrona Halil İsyanı ile sona eren döneme etkileri nelerdir? Lale’nin bu döneme etkileri nelerdir?

Lalenin, 1718’de Avusturya ve müttefiki Venedik ile imzalanan Pasarofça Antlaşması’nın ardından başlayan ve 1730’da Patrona Halil İsyanı ile sona eren döneme etkileri nelerdir?

  • İstanbul’da Haliç ve Boğaziçi başta olmak üzere lale yetiştirilmiş, lale İstanbul’da yetiştirilmiş ve bütün dünyaya yayılmıştır.
  • Bu dönemde yapılan konaklar, köşkler ve sarayların bahçelerinde ince zevkin ve yüksek kültürün süs bitkileri özellikle lale yetiştirilmesine önem verildi.
  • Lale Devri ismi ise yıllar sonra 1913 yılında yazılan bir kitapta bu döneme Lale Devri denmesi ile isim olarak kalmıştır.

İLAVE BİLGİ NOTU

Osmanlı Devleti’nde, 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça Antlaşması ile başlayıp, 1730 yılındaki Patrona Halil İsyanı ile sona eren dönemdir. Bu dönemin padişahı III. Ahmet, sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’dır.. 1

11. sınıf Tarih ders kitabı cevapları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir