Yardımlaşma Dinleme Metni Oku-2. Sınıf Türkçe Kitabı

Yardımlaşma Dinleme Metni Oku-2. Sınıf Türkçe Kitabı. 2. sınıf Türkçe ders kitabı MEB yayınları Yardımlaşma dinleme metnini yazdık. Dinlemek yerine dinleme metnini okuyabilirsiniz. Yardımlaşmanın önemini anlatan dinleme metni.

Yardımlaşma Dinleme Metni Oku-2. Sınıf Türkçe Kitabı

İkinci sınıf Türkçe ders kitabı 1 tema dinleme metni YARDIMLAŞMA

Sabah haberlerini dinleyen ülkedeki herkesi bir üzüntü kapladı. Ülkemizin bir ilinde gece şiddetli bir deprem olmuştu. Kış günü yaşanan bu depremde birçok bina yıkılmış çok sayıda vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Hayatta kalanlar ise çok zor şartlar altındaydılar. Depremi duyan herkes önce büyük bir şaşkınlık içerisindeydi. Televizyonda izledikleri depremden sonraki görüntüler korkunçtu, hava soğuktu, insanların yiyecekleri ve barınacak yerleri yoktu.

Temizlik sağlanamadığı için belki de yakında salgın hastalıklar başlayacaktı. Oradaki insanlara yardım elini uzatmak gerekiyordu. Nasıl olursa olsun her türlü yardıma muhtaçtılar. Yardım kuruluşu Kızılay kısa sürede bölgeye ulaştı. Battaniye çadır ve Yiyecek gibi önemli ihtiyaçlarını karşıladı, halka dağıttı.

Büyük küçük herkes yardım gelmesini bekliyordu. AKUT adında gönüllü bir yardım derneği enkaz altındaki insanlar için arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyordu.

Değer Mahallesi sakinleri de bu vahim olayı duymuşlardı.

Muhtar mahalle sakinlerini Birlik evinde akşam yapılacak toplantıya çağırırdı. Akşam olunca her evden birer ikişer kişi toplantı yerine geldi. Gelenler de Muhtar gibi çok üzgün görünüyorlardı. Deprem herkes gibi onları da üzmüştü. Toplantı salonundaki büyük masaya oturdular.

Muhtar söze başladı, “Bu sabah güneş açmıştı açmasına ama bizim yüreğimiz duyduğumuz deprem haberiyle karardı. Yaşanan bu tür felaketler ülkemizin öbür ucunda da çok yakınımızda da yaşansa fark etmez. Sonuçta hepimiz kardeşiz ve aynı ülkenin topraklarında yaşıyoruz. Şimdi birlik olma zamanı. Oradaki vatandaşlarımıza ne gibi yardımlarda bulunabiliriz. Bunu düşünüp bir yardım ekibi kurmamız gerekiyor.” dedi.

Hüseyin Bey “Benim bu konuda bir fikrim var yardım yapılacak malzemeleri gruplandıralım görev paylaşımı yapalım.”dedi.

Hüseyin Bey’in fikri herkes tarafından kabul edildi sonra yardım ekibi oluşturuldu. Çoğunlukla bu işe gerekli zamanı ayırabilecekler bu ekibe katıldılar. Ozan’ın annesi canın annesi ve babası, Gül Hanım hatta Cem Dede bile vardı bu ekipte.

Kısa sürede evlerdeki ihtiyaç fazlası giyecek, battaniye, çarşaf gibi eşyalar toparlanıp Birlik evinin deposuna konuldu. Ekipte görevli olanlar bu eşyaları gruplandırıp kolilere koydular. Sonra mahalledeki kargoya verip deprem yerine yolladılar orada bu eşyaları kargonun şube görevleri alıp ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Bir başka yardım çalışması da okullarda yapılmaktaydı. Her öğrenci bir kitap defter ve kalem alıp bağışta bulunuyordu. Bağışlar daha sonra sınıfça deprem yerine gönderilmekteydi. Ayrıca bazı öğrenciler de harçlıklarını bankada açılan Depremzede hesap numaralarına yatırıp makbuzlarını alıyorlardı. Böylece öğrenciler birlik ve beraberlik duygusuyla yardımlaşmayı öğreniyorlardı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir