8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16 Cevapları Dört Şehir ve Atatürk

Size göre çevremiz ile doğru iletişimi nasıl kurabiliriz?
8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16 Cevapları Dört Şehir ve Atatürk

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16 Cevapları Dört Şehir ve Atatürk.  8.sınıf  İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük dersi Öğrenci Çalışma Kitabı (Top Yayınları) cevaplarını okuyabilirsiniz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16 Cevapları Dört Şehir ve Atatürk

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 16 Cevapları Dört Şehir ve Atatürk. . bölümü cevaplarını kısaca maddeler halinde yazdık.

Aşağıda Mustafa Kemal’in Fikir Hayatının Oluşumuna Ve Gelişimine Etki Eden Şehirlerden Bazılarına Ait Görseller Verilmiştir. Bu Şehirlerin Hangi Özellikleriyle Mustafa Kemal’i Etkilediğini İlgili Boşluklara Yazınız.

SELANİK: Avrupa’da basılan çeşitli gazete, dergi ve kitaplar Selanik’e kolayca geliyordu. Selanik’in canlı kültürel ve sosyal yapısı sayesinde özgürlükçü ve ilerici düşünceler hakkında bilgi sahibi olabilmiştir.Bu şehirde bir çok farklı milletten kişinin bir arada yaşaması, Atatürk’ün derin hoşgörünün ve değişik fikirlere saygı göstermesinde etkili olmuştur. Selanik’te askeri birliklerin merkezi konumunda olması, askerlik mesleğine ilgi duymasını sağlamıştır.

MANASTIR: Manastır yaşayan çeşitli milletler arasındaki çeşitli çatışmalar, O’nun bu sorun üzerine düşünmesine ve gelecekte problem oluşturacağı düşüncesinde etkili oldu. Manastır’da idadide okurken tarih ve edebiyat sevgisi gelişti. Namık Kemal ve eserleri ile bu şehirde tanıştı ve okuduğu Türk Kültür ve tarihi ile ilgili eserler sayesinde fikir dünyası şekillendi.

İSTANBUL: İstanbul’un en modern semtleri Avrupa’nın kültürel ve ekonomik değerlerine sahip yönleri ve yabancı devletlerin temsilciliklerinin bulunması nedeni ile Beyoğlu oldukça canlı bir sosyal yaşama sahipti. Fransızca günlük gazeteler de Avrupa’da yaşanan gelişmelerin kısa zamanda öğrenilmesini sağlıyordu. Bu sayede Avrupa kültürünü ve yaşanan gelişmeleri görmesinde etkili oldu.

SOFYA: Burada yaşayan Türklerin sorunlarını öğrenmesinde, buradaki yabancı büyükelçiliklerle görüşmeleri ile Avrupa’daki gelişmeleri öğrendi ve kutuplaşmaları gördü. Avrupa kültürünü yakından tanıdı.

İLAVE BİLGİ NOTU

Selanik Askerî Rüştiyesinde matematik öğretmeni bir gün:
“Aranızda kimler kendine güvenirse kalksın. Onları müzakereci yapacağım.” demişti.
Ayağa öyle öğrenciler kalktı ki bunları gören Mustafa kendini ortaya atmaya cesaret edemedi. Fakat içlerinden birinin emri altına girecekti. Bu da ağırına gitti. Birden kalktı:
“Ben daha iyi yaparım.” dedi ve yaptı. O günden sonra sınıfının müzakerecisi oldu.
(Atay, 2012a: 10) (Düzenlenmiştir.) ( 1 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir